O meni

Moje ime je Simon Grižonič. Mogoče to že veš ampak je prav, da se ti predstavim.

To, da bom nekoč postal blogar in vblogar si nikoli nisem mislil in še danes se nisem povsem privadil vendar s tem kar dobro shajam. Če pogledam nazaj je pa logična posledica vsega, kar sem do sedaj počel.

Od otroštva sem vedno bil v družbi ampak samota mi je predstavljala čas za ustvarjanje. Najraje od vsega sem od nekdaj imel tehniko v vsej svoji širini.
Glasba je bila v naši hiši že nekaj generacij tako, da sem tudi sam postal glasbenik in zaključil osnovno glasbeno šolo kot kitarist. Kasneje, a na fakulteti, pa sem se na glasbeni učil še dve leti kontrabas. Igral sem v različnih zasedbah rock, punk, swing, rock’n’roll, jazz, cabaret, … . Tudi tu me je zanima tehnična plat glasbe in sem podrobneje spoznal tudi audio tehniko.
Konec osnovne šole me je privabil fotografski krožek in nikoli si nebi mislil, da lahko ena tako majhna odločitev igra tako veliko vlogo v temu kam te življenje ponese. Več let sem nabiral izkušnje kot fotograf za lokalni fotografski studio, katerega člane štejem kot druga družina. Tu sem spoznal svetlobo in kako z njo upravljati.
Ko sem že nekaj časa obiskoval fakulteto sem pogosto dobil vprašanje kako kaj študij fotografije in marsikoga sem presenetil z dogovorom: “Jaz študiram strojništvo!”. Kot sem že povedal je tehnika moja strast. Tudi zaključil sem strojno fakulteto in dobil naziv univerzitetni diplomirani inženir strojništva. Med študijem pa sem poleg glasbe in fotografije počel še marsikaj.
Ples je verjetno tisto, kar me sprosti najbolj od vsega. Že od nekdaj sem menda imel stil ampak nikoli se nisem resnično učil plesati vse do konca srednje šole, ko je hčerja od sosedovih prijateljev iskala soplesalca. Moj prvi plesni tečaj. Resnično pa sem začel plesati v Ljubljani. Od več zanesljivih virov sem slišal, da na gradu Kodeljevo se pleše zaprav. Swing. Poznal sem ga iz sveta glasbe in ritmu swinga mi je zaigralo srce. Ko so pa prvič noge zaplesale v tem ritmu jih ni ustavil več nihče. Več let sem se učil tega plesa in kasneje tudi nastopil na različnih odrih ter poučeval mlajše generacije te nore plese. Ja swing je tudi zelo širok pojem za ples. Spet sem združil tudi svoje tehnično in glasbeno znanje ter začel vrteti glasbo na plesnih večerih.
Ker mi to ni bilo dovolj sem se želel izraziti tudi vokalno in se pridružil mlademu acapella pevskemu zboru s katerim smo tudi precej nastopali. Zaradi želje po kvalitetnemu izvajanju sem več let obiskoval šolo solopetja.
Prišel je trenutek, ko sem rabil malo pavze. Za 10 mesecev sem zapustil državo on odšel v Španijo v toplo Valencio. Tu sem prvič v življenju začel resnično sam kuhati in v Španiji se je začela moja pot v zdravo prehrano. Nazaj sem se vrnil nasončen, spočit in govoril sem kot v Španskih limonadah.
Kmalu za tem sem zaključil študij, se zaposlil kot inženir strojništva in 6 let v industriji nabiral izkušnje, ki mi danes pridejo več kot prav in na katere sem tudi ponosen.
Najprej so to opazili ljudje okoli mene šele za tem sem to začutil tudi sam. “Simon, ti bi bil pravi za učitelja.” so mi rekli. In to sem nazadnje postal.

Vse zgoraj navedene veščine sem združil, jih začinil s ščepcem ljubezni do narave in nastal je blog Kompostiraj.si. Od kod pa kompostiranje? To si pa preberi v moji zgodbi o kompostiranju.

Trudi sem se biti kratek vendar življenje je težko predstaviti v treh stavkih. Opisal pa sem le področja, ki so me najbolj zaznamovala.

Blogar
Simon Grižonič